Το όραμά μας


Στο Embryolab,
άνθρωποι με πάθος και σεβασμό στο όνειρο,
αφοσιωμένοι στη γνώση,
αλλάζουμε ζωές, δημιουργούμε οικογένειες.

Πάντοτε με αληθινό ενδιαφέρον

Οι αξίες μας


Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η Διαφάνεια είναι προαπαιτούμενη σε έναν ευαίσθητο τομέα της επιστήμης, όπως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Το Embryolab ενσωμάτωσε πρώτο στην Ελλάδα, σε όλες του τις διαδικασίες, το σύστημα ιχνηλασιμότητας Matcher, ενώ ενημερώνει το ζευγάρι σε κάθε βήμα της διαδικασίας με κάθε λεπτομέρεια, τόσο στις ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις, όσο και στις εκθέσεις προτεινόμενης θεραπείας.

Η εμπιστοσύνη του κάθε ζευγαριού αποτελεί αδιαπραγμάτευτο σύμμαχο σε κάθε μας βήμα. Τηρούμε αυστηρά τους όρους εχεμύθειας, ενώ επεξηγούμε με σαφήνεια και χωρίς «ψιλά γράμματα», σε όλα τα στάδια της θεραπείας, το χρονοδιάγραμμα, τα εργαστηριακά και κλινικά πορίσματα και την ενδεδειγμένη μεθοδολογία που θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Αφετηρία της καινοτομίας είναι ο πλέον σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός που εγγυάται ασφάλεια, ακρίβεια και ταχύτητα, υποβοηθώντας το έργο του εργαστηριακού, ιατρικού & νοσηλευτικού δυναμικού μας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια στο Embryolab είναι η καθημερινότητά μας, η πραγματικότητα που ζούμε και μοιραζόμαστε με τα ζευγάρια που μας εμπιστεύονται. Μόνο με την αποδοχή της πραγματικής κατάστασης μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη σωστή θεραπεία και τις ενδεδειγμένες τεχνικές.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Για μας η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας έχει να κάνει με τη φροντίδα του ατόμου και του ζευγαριού, με τη βαθιά κατανόηση της ιδιαιτερότητας και ευαισθησίας του καθενός. Στο Embryolab είμαστε αφοσιωμένοι σ΄αυτό. Το ονομάζουμε, η επιστήμη που νοιάζεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις

Ποιότητα


To Embryolab είναι πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2004. Την ομάδα του Embryolab απαρτίζουν κορυφαίοι γιατροί, εμβρυολόγοι, και επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Με επιμονή στην ποιότητα και εξοπλισμό στην αιχμή της τεχνολογίας, το Embryolab πιστοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα με ISO9001:2015 και EN 15224:2016. Το Embryolab υποστηρίζει τη γονιμότητα με θεραπευτικά σχήματα που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε ζευγαριού. Στο Embryolab εργαζόμαστε καθημερινά με σεβασμό στο όνειρο των ανθρώπων να γίνουν γονείς.

Περισσότερα

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις.
Μη διστάζετε, ρωτήστε μας!

Αποφασίσαμε με το σύντροφό μου να κάνουμε παιδί, αλλά με έχει πιάσει άγχος μήπως δυσκολευτούμε. Πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου;
Δε θα πρέπει να σε πιάνει άγχος καθώς βρίσκεστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας σας και η βιασύνη είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος. Προσπάθησε λοιπόν να διώξεις όσο μπορείς το στρες από την καθημερινότητα σου. Άλλωστε, το 85% των ζευγαριών που προσπαθούν για μια εγκυμοσύνη, το καταφέρνουν μέσα στον πρώτο χρόνο της προσπάθειας τους. Όσον αφορά τον προγεννητικό έλεγχο, είναι λίγο νωρίς να καταφύγεις σε μια σειρά εξετάσεων αξιολόγησης της γονιμότητας που μπορεί να είναι ακριβές και υπερβολικές για την περίπτωση σας. Από την άλλη, ο ετήσιος έλεγχος από το γυναικολόγο σου έχει μεγάλη αξία, ειδικά όταν υπάρχει η προοπτική μιας εγκυμοσύνης. Νομίζω ότι αρχικά ένας υπερηχογραφικός έλεγχος της μήτρας και των ωοθηκών σε συνδυασμό με αιματολογικό έλεγχο, έλεγχο μαστού και τεστ παπανικολάου αρκούν για να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγεία σου. Αν μετά από ένα χρόνο προσπαθειών δεν έχετε πετύχει το στόχο σας, τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ένα εξειδικευμένο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Ποιες ακριβώς εξετάσεις πρέπει να κάνει μια γυναίκα σχετικά με την υγεία του κόλπου και της μήτρας, πριν πάει για εμφύτευση. Έχω ακούσει για μια καλλιέργεια που πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Πράγματι η καλή υγεία του κόλπου και κυρίως της μήτρας παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφύτευση του εμβρύου και την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η καλή υγεία του κόλπου μπορεί να αξιολογηθεί με την κλινική εξέταση και την καλλιέργεια εκκρίματος τόσο από τον κόλπο όσο και από τον εξωτράχηλο. Αυτή η εξέταση όμως δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου γιατί τότε μειώνεται η αξιοπιστία της. Από την άλλη, η αξιολόγηση της κατάστασης της μήτρας απαιτεί πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Αρχικά ένας υπερηχογραφικός έλεγχος μπορεί να αξιολογήσει την υφή και την μορφολογία της μήτρας. Επίσης, μπορεί να γίνει καλλιέργεια ενδομητρίου, απλά το υλικό αυτό δεν πρέπει να προέρχεται από υλικό περιόδου. Εγώ σου προτείνω η λήψη του υλικό να γίνει μερικές ημέρες μετά το τέλος της περιόδου με ειδική συσκευή ενδομήτριας λήψης σε εξειδικευμένο κέντρο. Είναι μια σύγχρονη μέθοδος χωρίς αναισθησία, που δε θα σε δυσκολέψει και μας δίνει ιδιαίτερα αξιόπιστα αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να βρεθεί αν κάποιο μικρόβιο υπάρχει μέσα στη μήτρα και να αντιμετωπιστεί.
Μετά την εμβρυομεταφορά, πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για το αποτέλεσμα;
Μη βασίζεστε στα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Προτείνουμε να κάνεις μια αιματολογική εξέταση χοριακής περίπου 15 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά, ώστε να μάθεις το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να κάνεις υπομονή και να μην αγχώνεσαι.