Ταξιδεύω – Embryolab EL

Διεθνές Τμήμα


ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο Διεθνές Τμήμα του Embryolab, μιλάμε στη γλώσσα σας: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Σερβικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.

Ανεξάρτητα από την απόσταση, υπάρχει μια διαρκής εξατομικευμένη φροντίδα και υποστήριξη. Σκοπός μας είναι να απολαμβάνετε τις πιο σύγχρονες θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με διαρκή υποστήριξη και εξατομικευμένη φροντίδα.

Σε όλη της διάρκεια του ταξιδιού σας στη γονιμότητα, εξειδικευμένη συντονίστρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σας συνοδεύει, απαντάει στις ερωτήσεις σας και υποστηρίζει τη θεραπεία σας.

Είναι σημαντικό να μου λένε τα πράγματα όπως έχουν και να ξέρω την αλήθεια σε κάθε βήμα

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ


Οργανώνουμε το ταξίδι σας με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο, στο χρόνο που διαθέτετε και συντονίζουμε όλες τις τυπικές διαδικασίες ώστε εσείς να παραμείνετε απαλλαγμένοι από το άγχος και το στρες σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Η διεθνής μας ομάδα είναι πρόθυμη να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις, με e-mail, skype και τηλεφωνικά στις γραμμές:

+30 2310 473000 International line
+1 6467366722 US
+61 281884750 AU
+44 2033222292 UK
+49 221 98256005 Germany
+33 975189167 France
+39 0694805887 Italy

Μπορείτε να μας καλέσετε από όπου κι αν βρίσκεστε.
Μιλάμε τη γλώσσα σας!

Είμαστε στη διάθεσή σας.
Από εδώ ξεκινά το ταξίδι της γονιμότητας!

Επικοινωνία

Κανείς δεν έχασε ρωτώντας.
Μη διστάζεις, ρώτα ό,τι θέλεις.

Έχω ενδομητρίωση, μπορεί αυτό να επηρεάσει τη γονιμότητά μου; Θα χρειαστεί να κάνω εξωσωματική;
Αν και είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, η ενδομητρίωση θεωρείται μια σχετικά συχνή πάθηση, καθώς υπολογίζεται ότι βρίσκεται περίπου στο 10 με 15% των γυναικών. Μπορεί να εμφανιστεί με μια ποικιλία συμπτωμάτων ή να είναι τελείως σιωπηλή, γι’αυτό και θεωρείται μια ύπουλη πάθηση. Όσον αφορά τη γονιμότητα, υπολογίζεται ότι το 30-40% των γυναικών με ενδομητρίωση έχουν δυσκολίες στη σύλληψη. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα πως ακριβώς η ενδομητρίωση μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα, πιστεύεται ότι στο μηχανισμό συμμετέχουν πολλοί παράγοντες. Βέβαια, σε πιο σοβαρά στάδια της νόσου υπάρχουν ανατομικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσική σύλληψη, όπως συμφύσεις γύρω από τις σάλπιγγες ή μεγάλες ενδομητριωσικές κύστεις στις ωοθήκες. Χωρίς να έχω πολλές πληροφορίες για την περίπτωση σου, δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα να επηρεαστεί η γονιμότητα σου από την ενδομητρίωση. Παρόλ’αυτά, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Η λαπαρασκοπική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης βελτιώνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης τόσο με τη φυσική σύλληψη όσο και με εξωσωματική γονιμοποίηση. Επίσης, με τα σύγχρονα πρωτόκολλα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορούμε αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά επιτυχίας μέσα από την εξατομικευμένη θεραπεία. Όταν αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα παιδάκι καλό θα ήταν να συμβουλευθείς ένα εξειδικευμένο γυναικολόγο αναπαραγωγής ώστε να σε καθοδηγήσει στην προσπάθεια σου.
Αποφασίσαμε με το σύντροφό μου να κάνουμε παιδί, αλλά με έχει πιάσει άγχος μήπως δυσκολευτούμε. Πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου;
Δεν θα πρέπει να σε πιάνει άγχος καθώς βρίσκεστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας σας και η βιασύνη είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος. Προσπάθησε λοιπόν να διώξεις όσο μπορείς το στρες από την καθημερινότητα σου. Άλλωστε, το 85% των ζευγαριών που προσπαθούν για μια εγκυμοσύνη, το καταφέρνουν μέσα στον πρώτο χρόνο της προσπάθειας τους. Όσον αφορά στον προγεννητικό έλεγχο, είναι νωρίς να καταφύγεις σε μια σειρά εξετάσεων αξιολόγησης της γονιμότητας που μπορεί να είναι ακριβές και υπερβολικές για την περίπτωση σας. Από την άλλη, ο ετήσιος έλεγχος από το γυναικολόγο σου έχει μεγάλη αξία, ειδικά όταν υπάρχει η προοπτική μιας εγκυμοσύνης. Αρχικά ένας υπερηχογραφικός έλεγχος της μήτρας και των ωοθηκών σε συνδυασμό με αιματολογικό έλεγχο, έλεγχο μαστού και τεστ Παπανικολάου αρκούν για να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας σου. Αν μετά από έναν χρόνο προσπαθειών δεν έχετε πετύχει το στόχο σας, τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν από τους ειδικούς του Embryolab.
Ποιες ακριβώς εξετάσεις πρέπει να κάνει μια γυναίκα σχετικά με την υγεία του κόλπου και της μήτρας, πριν πάει για εμφύτευση. Έχω ακούσει για μια καλλιέργεια που πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Πράγματι η καλή υγεία του κόλπου και κυρίως της μήτρας παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφύτευση του εμβρύου και την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η καλή υγεία του κόλπου μπορεί να αξιολογηθεί με την κλινική εξέταση και την καλλιέργεια εκκρίματος τόσο από τον κόλπο όσο και από τον εξωτράχηλο. Αυτή η εξέταση όμως δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου γιατί τότε μειώνεται η αξιοπιστία της. Από την άλλη, η αξιολόγηση της κατάστασης της μήτρας απαιτεί πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Αρχικά ένας υπερηχογραφικός έλεγχος μπορεί να αξιολογήσει την υφή και την μορφολογία της μήτρας. Επίσης, μπορεί να γίνει καλλιέργεια ενδομητρίου, απλά το υλικό αυτό δεν πρέπει να προέρχεται από υλικό περιόδου. Εγώ σου προτείνω η λήψη του υλικό να γίνει μερικές ημέρες μετά το τέλος της περιόδου με ειδική συσκευή ενδομήτριας λήψης σε εξειδικευμένο κέντρο. Είναι μια σύγχρονη μέθοδος χωρίς αναισθησία, που δε θα σε δυσκολέψει και μας δίνει ιδιαίτερα αξιόπιστα αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να βρεθεί αν κάποιο μικρόβιο υπάρχει μέσα στη μήτρα και να αντιμετωπιστεί.