Το Embryolab, μία από τις κορυφαίες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον κόσμο, ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης που επιμελήθηκε το κλινικοεργαστηριακό δυναμικό της Μονάδας με θέμα “Σχέση επιπέδου Ανευπλοειδιών και Ποσοστού Σπερματοζωαρίων με Κατακερματισμένο Γενετικό Υλικό σε Ζευγάρια με Επανειλημμένες Αποτυχημένες Προσπάθειες Εξωσωματικής ή με ιστορικό Καθ’ έξιν Αποβολών” στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που έγινε στο Αλικάντε της Ισπανίας στις 23-25 Απριλίου.
Στο ίδιο συνέδριο, προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Διευθύντρια του Embryolab και Κλινική Εμβρυολόγος, η οποία παρουσίασε μεθόδους για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και εφαρμογή μέτρων που αποσκοπούν σε υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας σε τράπεζες κρυοσυντήρησης κυττάρων και ιστών αναπαραγωγής. Το πεδίο αυτό αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας, τα οποία καταφεύγουν σε διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς επίσης και του αυξημένου αριθμού των γυναικών που επιλέγουν τη διαδικασία συντήρησης της γονιμότητάς τους για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Ο χώρος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εξελίσσεται δυναμικά και οδηγεί σε νέα δεδομένα και νέες προσεγγίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την ανάγκη της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των επιστημόνων της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στο πλαίσιο διαρκούς προαγωγής της γνώσης και της συνεχούς εκπαίδευσης, το Embryolab έχει συστήσει το διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό οργανισμό Embryolab Academy. Η Ακαδημία οργανώνει τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες εκπαιδευτικές ημερίδες στις οποίες συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο.