Embryolab Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Εγώ και οι άλλες περιπτώσεις. Παραδείγματα που βοηθούν ή με αγχώνουν;Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, το άγχος και η αγωνία για το αποτέλεσμα προσπαθούν να καλυφθούν με πολλούς τρόπους. Ένας πολύ συχνός είναι η αναζήτηση πληροφοριών ή άλλων παραδειγμάτων που προσπαθούν να αποκαλύψουν ποσοστά επιτυχίας ή και πιθανούς κινδύνους. Το ψάξιμο στο internet, η σύγκριση με άλλα ζευγάρια από το κοντινό περιβάλλον ή και από την ίδια την κλινική, μπορούν να γίνουν τροφοδοτικές πηγές στοιχείων.

Πώς λειτουργεί αυτή η τάση σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται στη φάση της προσπάθειας;


Η σύγκριση μπορεί να γίνεται ως ένα βαθμό χωρίς να μας εμποδίζει να εστιάζουμε στον εαυτό μας, μπορεί όμως και να αποκτήσει πιο επίμονο χαρακτήρα, καταλήγοντας αποδιοργανωτική.

Η σκέψη ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» συνήθως υπάρχει θεωρητικά, αλλά δεν καλύπτει πάντα εύκολα το συναίσθημα. Ουσιαστικά, πίσω από αυτές τις αναζητήσεις είμαι η ανάγκη μας να νιώσουμε ασφάλεια.

Αν όμως παρατηρήσουμε ότι αυξάνουν το άγχος ή μας απομακρύνουν από δική μας πορεία: • εστιάζουμε στα 3 σημεία:
  -χρονικά στο τώρα
  -πρακτικά στο κάθε βήμα ξεχωριστά
  -συναισθηματικά στον εαυτό μας
 • βάζουμε όριο στις συνεχείς αναζητήσεις στο ίντερνετ
 • υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι για να βοηθήσουμε το φόβο, χρειάζεται να δείξουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και όχι να τον συγκρίνουμε
 • ζητάμε βοήθεια αν βλέπουμε ότι δυσκολευόμαστε να το διαχειριστούμε

  Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις.
  Μη διστάζετε, ρωτήστε μας!

  Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για την εξωσωματική σε φυσικό κύκλο
  Η ενσωμάτωση του φυσικού κύκλου στα πρωτόκολλα της εξωσωματικής έχει αποκτήσει αρκετή δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη διαδικασία, παρακολουθούμε το πρώτο μισό του κύκλου της γυναίκας χωρίς να παρεμβαίνουμε με φαρμακευτική αγωγή και καταλήγουμε σε ωοληψία όταν οι συνθήκες φτάσουν να είναι κατάλληλες για την ενεργοποίηση της ωρίμανσης των ωαρίων. Ακολουθεί η γονιμοποίηση στο εργαστήριο και η εμβρυομεταφορά. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα κρυοσυντήρησης του εμβρύου, ώστε να γίνει συλλογή συγκεκριμένου αριθμού με σκοπό την αύξηση της πιθανότητας επιτυχίας. Όσο και αν φαίνεται δελεαστική όμως μια εξωσωματική σε φυσικό κύκλο, καθώς αποφεύγεται η χρήση φαρμάκων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρουσιάζει και κάποια μειονεκτήματα. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει καρπούς, γεγονός που την καθιστά χρονοβόρα και αρκετές φορές ψυχοφθόρα για το ζευγάρι. Επίσης, χωρίς τη χρήση φαρμάκων, υπάρχει πάντα το ρίσκο να μην έχουμε στο τέλος κάποιο ωάριο ή να μην προλάβουμε την φυσιολογική ωορρηξία, κάτι που πολλές φορές γεμίζει με άγχος το ζευγάρι. Η εξωσωματική σε φυσικό κύκλο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που όμως δεν ταιριάζει σε όλους. Ένας εξειδικευμένος γυναικολόγος αναπαραγωγής μπορεί να σε συμβουλεύσει αν αρμόζει στην περίπτωση σου και να σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή απόφαση.
  Μετά από μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών (5έτη) και διακοπή τους για να ξεκουραστεί ο οργανισμός υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης? Αν όχι πότε έρχεται η επόμενη περίοδος;
  Η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών προσφέρει ασφάλεια στο 98% των περιπτώσεων κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Μετά τη διακοπή όμως η επίδραση τους παύει να ισχύει. Έτσι λοιπόν στον κύκλο που ακολουθεί μετά τη διακοπή υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Να θυμάσαι επίσης ότι τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένας ορμονικός τρόπος καταστολής του μηχανισμού που ρυθμίζει τη λειτουργία των ωοθηκών. Το διάστημα στο οποίο ανακάμπτει η λειτουργία των ωοθηκών μετά τη διακοπή των χαπιών ποικίλλει ανάμεσα στις γυναίκες και μπορεί να φτάσει και τις 60 ημέρες. Άρα λοιπόν σου προτείνω να περιμένεις λίγο καιρό ώστε να ανακάμψει η λειτουργία των ωοθηκών και να έχεις περίοδο. Αν η κατάσταση όμως επιμένει τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείς το γιατρό σου.
  Είμαι 41 ετών και ο άντρας μου 42. Προσπαθώ να μείνω έγκυος εδώ και δυο μήνες. Έχει νόημα να μπω άμεσα σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης;
  Πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται για το πότε πρέπει να αναζητήσουν τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όσον αφορά τη δική σου περίπτωση, φυσικά και δεν αποκλείεται η φυσική σύλληψη. Σίγουρα όμως ο πιο σημαντικός προγνωστικός δείκτης τόσο για τη φυσική σύλληψη όσο και για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η ηλικία της γυναίκας, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης μειώνεται σημαντικά μετά τα 40 έτη. Για αυτό το λόγο, σου προτείνω να κάνεις σύντομα μια αρχική εκτίμηση στο Embryolab. Μια απλή σειρά εξετάσεων τόσο σε εσένα όσο και στο σύζυγο σου μπορούν να σκιαγραφήσουν το αναπαραγωγικό σας προφίλ. Έχοντας αυτές υπόψη, ένας εξειδικευμένος γυναικολόγος αναπαραγωγικής ιατρικής θα σχεδιάσει ένα πλάνο ενεργειών ώστε να μην χάσετε χρόνο.