Embryolab Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Θέλετε μια γόνιμη κουβέντα;Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή είναι η σύλληψη που επιτυγχάνεται με σύζευξη γαμετών εκτός συνουσίας. Η διαδικασία κατά την οποία ένα ωάριο γονιμοποιείται από ένα σπερματοζωάριο εκτός του σώματος της γυναίκας και το έμβρυο που δημιουργείται μεταφέρεται με κατάλληλες συνθήκες στη μήτρα. Περιλαμβάνει όμως και τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής την ενδομήτρια, ενδοτραχηλική και ενδοκολπική σπερματέγχυση.

Για την επιτυχία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι απαραίτητο να προηγηθούν κάποια βήματα. Στο Embryolab ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξεκινούμε με τη διερεύνηση, την αναζήτηση, δηλαδή, των λόγων που μέχρι τώρα δεν οδήγησαν σε υγιή εγκυμοσύνη και παιδί στο σπίτι. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο ανατομικό ή φυσιολογικό θέμα, παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή του. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε τις πιο ενδεδειγμένες τεχνικές σε κάθε περίπτωση, για να οδηγηθούμε σε υγιή εγκυμοσύνη και παιδί στο σπίτι.

H Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Βήμα-Βήμα


Τι μεσολαβεί από τη στιγμή της απόφασης για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Είναι το ταξίδι που οδηγεί στη γονιμότητα και στην ολοκλήρωση της οικογένειάς σας.

Ας το παρακολουθήσουμε βήμα–βήμα


Βήμα Βήμα

πριν ξεκινήσουμε τη θεραπεία, αναζητούμε πρώτα τους λόγους που εμπόδισαν το ζευγάρι να φτάσει σε επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Θέλω να έχω σύμμαχο την τεχνολογίαΣτο Embryolab, ο πλέον σύγχρονος εξοπλισμός εγγυάται ασφάλεια, ακρίβεια και ταχύτητα. Πρωτοποριακές τεχνικές υποστηρίζονται από καινοτομίες και τεχνολογική αρτιότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της θεραπείας σας.

Ηλεκτρονικό Σύστημα Ιχνηλασιμότητας

Το Embryolab, πρώτο στην Ελλάδα και από τις πρώτες Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής παγκοσμίως, επέλεξε να ενσωματώσει στη λειτουργία του το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ιχνηλασιμότητας.

Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο σύστημα ελέγχου των εργαστηριακών διαδικασιών, που διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα, την ταυτοποίηση και τη φωτογραφική καταγραφή όλων των διαδικασιών που πραγματοποιούνται.

Το σύστημα καταγράφει λεπτομερώς όλες τις ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί και εξασφαλίζει την ορθή ροή των επόμενων.

Embryoscope

Το Embryolab είναι μια από τις πρώτες Μονάδες διεθνώς που χρησιμοποιεί το Embryoscope, το πλέον σύγχρονο σύστημα καλλιέργειας και ανάπτυξης εμβρύων. Διαθέτει ενσωματωμένες κάμερες για αυτόματη λήψη φωτογραφιών, από τη στιγμή της γονιμοποίησης των ωαρίων έως και την ημέρα της εμβρυομεταφοράς.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο ένα βίντεο (time-lapse) που παρέχει στους εμβρυολόγους πλήθος καθοριστικών πληροφοριών σχετικά με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των εμβρύων κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.

Η ακρίβεια των μετρήσεων μάς δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τα πλέον κατάλληλα και ασφαλή πρωτόκολλα για κάθε γυναίκα.

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις.
Μη διστάζετε, ρωτήστε μας!

Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για την εξωσωματική σε φυσικό κύκλο
Η ενσωμάτωση του φυσικού κύκλου στα πρωτόκολλα της εξωσωματικής έχει αποκτήσει αρκετή δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη διαδικασία, παρακολουθούμε το πρώτο μισό του κύκλου της γυναίκας χωρίς να παρεμβαίνουμε με φαρμακευτική αγωγή και καταλήγουμε σε ωοληψία όταν οι συνθήκες φτάσουν να είναι κατάλληλες για την ενεργοποίηση της ωρίμανσης των ωαρίων. Ακολουθεί η γονιμοποίηση στο εργαστήριο και η εμβρυομεταφορά. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα κρυοσυντήρησης του εμβρύου, ώστε να γίνει συλλογή συγκεκριμένου αριθμού με σκοπό την αύξηση της πιθανότητας επιτυχίας. Όσο και αν φαίνεται δελεαστική όμως μια εξωσωματική σε φυσικό κύκλο, καθώς αποφεύγεται η χρήση φαρμάκων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρουσιάζει και κάποια μειονεκτήματα. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει καρπούς, γεγονός που την καθιστά χρονοβόρα και αρκετές φορές ψυχοφθόρα για το ζευγάρι. Επίσης, χωρίς τη χρήση φαρμάκων, υπάρχει πάντα το ρίσκο να μην έχουμε στο τέλος κάποιο ωάριο ή να μην προλάβουμε την φυσιολογική ωορρηξία, κάτι που πολλές φορές γεμίζει με άγχος το ζευγάρι. Η εξωσωματική σε φυσικό κύκλο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που όμως δεν ταιριάζει σε όλους. Ένας εξειδικευμένος γυναικολόγος αναπαραγωγής μπορεί να σε συμβουλεύσει αν αρμόζει στην περίπτωση σου και να σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή απόφαση.
Μετά από μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών (5έτη) και διακοπή τους για να ξεκουραστεί ο οργανισμός υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης? Αν όχι πότε έρχεται η επόμενη περίοδος;
Η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών προσφέρει ασφάλεια στο 98% των περιπτώσεων κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Μετά τη διακοπή όμως η επίδραση τους παύει να ισχύει. Έτσι λοιπόν στον κύκλο που ακολουθεί μετά τη διακοπή υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Να θυμάσαι επίσης ότι τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένας ορμονικός τρόπος καταστολής του μηχανισμού που ρυθμίζει τη λειτουργία των ωοθηκών. Το διάστημα στο οποίο ανακάμπτει η λειτουργία των ωοθηκών μετά τη διακοπή των χαπιών ποικίλλει ανάμεσα στις γυναίκες και μπορεί να φτάσει και τις 60 ημέρες. Άρα λοιπόν σου προτείνω να περιμένεις λίγο καιρό ώστε να ανακάμψει η λειτουργία των ωοθηκών και να έχεις περίοδο. Αν η κατάσταση όμως επιμένει τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείς το γιατρό σου.
Είμαι 41 ετών και ο άντρας μου 42. Προσπαθώ να μείνω έγκυος εδώ και δυο μήνες. Έχει νόημα να μπω άμεσα σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης;
Πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται για το πότε πρέπει να αναζητήσουν τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όσον αφορά τη δική σου περίπτωση, φυσικά και δεν αποκλείεται η φυσική σύλληψη. Σίγουρα όμως ο πιο σημαντικός προγνωστικός δείκτης τόσο για τη φυσική σύλληψη όσο και για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η ηλικία της γυναίκας, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης μειώνεται σημαντικά μετά τα 40 έτη. Για αυτό το λόγο, σου προτείνω να κάνεις σύντομα μια αρχική εκτίμηση στο Embryolab. Μια απλή σειρά εξετάσεων τόσο σε εσένα όσο και στο σύζυγο σου μπορούν να σκιαγραφήσουν το αναπαραγωγικό σας προφίλ. Έχοντας αυτές υπόψη, ένας εξειδικευμένος γυναικολόγος αναπαραγωγικής ιατρικής θα σχεδιάσει ένα πλάνο ενεργειών ώστε να μην χάσετε χρόνο.