Υποδοχή


Στο Embryolab υποδεχόμαστε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται σε έναν χώρο που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει τη θετική διάθεση, την άνεση και την οικειότητα από την αρχή της προσπάθειάς σας.

Φιλικό περιβάλλον, ευγένεια, κλίμα αισιοδοξίας και ήρεμη ατμόσφαιρα σας υποδέχονται σε κάθε σας επίσκεψη στο Embryolab.

Επιλέγω το καλύτερο για μένα!


360ο experience

Ο χώρος


Το Embryolab στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο, 2500 τ.μ., στην ανατολική Θεσσαλονίκη, εύκολα προσβάσιμο και από το Κέντρο και από το Αεροδρόμιο. Διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης, free wifi, i-pad για περιήγηση στο διαδίκτυο, συνδρομητική τηλεόραση.

Οι χώροι του αποτελούνται από χώρους υποδοχής, παιδική γωνιά, γυναικολογικά ιατρεία, χειρουργεία, χώρους ανάνηψης, εμβρυολογικό & ανδρολογικό εργαστήριο, αίθουσες λήψης σπέρματος, μικροβιολογικό και ανοσολογικό εργαστήριο, χώρους αιμοληψίας, εργαστήριο κυτταρογενετικής, αίθουσες συμβουλευτικής, αίθουσες προγραμματισμού θεραπειών, χώρους αποστείρωσης, διοικητικά γραφεία, χώρους συνεδριάσεων και εκπαίδευσης στελεχών.

Γνώρισε και εσύ το Embryolab.
15 χρόνια τώρα είμαστε δίπλα σας στο πιο σημαντικό
βήμα της ζωής σας


Video

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις.
Μη διστάζετε, ρωτήστε μας!

Μετά την εμβρυομεταφορά, πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για το αποτέλεσμα;
Μη βασίζεστε στα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Προτείνουμε να κάνεις μια αιματολογική εξέταση χοριακής περίπου 15 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά, ώστε να μάθεις το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να κάνεις υπομονή και να μην αγχώνεσαι.
Είμαι 40 ετών, παντρεμένη 3 χρόνια. Προσπαθούμε χωρίς επιτυχία να κάνουμε παιδί και σκέφτομαι να κάνω σπερματέγχυση. Έχω ακούσει όμως ότι έχει χαμηλά ποσοστά επιτυχίας. Μήπως έτσι χάσω και άλλο χρόνο;
Η μέθοδος της ενδομήτριας σπερματέγχυσης έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με διάφορες παραλλαγές. Μπορεί να προσφέρει καλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με τη φυσική σύλληψη, ειδικά σε ζευγάρια που δεν παρουσιάζουν κάποιο έντονο πρόβλημα, αλλά υστερεί σημαντικά σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Επίσης, πριν καταφύγεις στην σπερματέγχυση θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως διαβατές σάλπιγγες και καλό σπερμοδιάγραμμα, για να μπορεί να αποδώσει. Αν λοιπόν εσύ και ο σύζυγος σου έχετε αυτές τις προϋποθέσεις, μπορείτε να προσπαθήσετε για κάποιο καιρό με αυτή τη μέθοδο. Καθώς όμως είσαι ήδη 40 ετών, το διάστημα αυτό θα πρέπει να είναι σύντομο. Για αυτό το λόγο, προτείνουμε μετά από μια ή δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, να μην επαναπαυτείς ή απογοητευτείς αλλά να προχωρήσεις σε εξωσωματική. Έτσι δεν θα έχεις χάσει χρόνο αλλά και θα έχεις χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα στη προσπάθεια του ζευγαριού να τεκνοποιήσει με τεχνική γονιμοποίηση και πόσο επηρεάζει τη ζωή του;
Τα θέματα που θίγεις απαιτούν μια μεγάλη και διεξοδική συζήτηση αλλά θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε τα πιο βασικά σημεία. Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι το εργαλείο που έχουμε ώστε να βοηθήσουμε ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας να πετύχουν το στόχο μιας εγκυμοσύνης και ενός υγιούς παιδιού. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι μπορούμε να ελέγξουμε κάθε στάδιο της διαδικασίας της αναπαραγωγής και με ειδικές εξετάσεις να βρούμε που εστιάζεται το πρόβλημα. Εφόσον γνωρίζουμε την αιτία του προβλήματος, μπορούμε να προτείνουμε λύσεις που θα αυξήσουν τις πιθανότητας επιτυχίας. Από την άλλη, το κύριο μειονέκτημα της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι το κόστος, όχι μόνο το οικονομικό αλλά και το συναισθηματικό. Είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να διαχειριστεί το ζευγάρι ψυχολογικά γιατί απαιτεί χρόνο και θέληση σε βαθμό που μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα του. Για αυτό το λόγο πρέπει το κέντρο εξωσωματικής που θα διαλέξεις να παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από εξειδικευμένο ψυχολόγο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Πώς διεκπεραιώνεται η μέθοδος των κατεψυγμένων ωαρίων και με ποιον τρόπο;
Η διαδικασία για την κρυοσυντήρηση ωαρίων ξεκινάει πάλι με την ωοθηκική διέγερση. Μετά τη λήψη των ωαρίων όμως δεν προχωρούμε σε γονιμοποίηση αλλά σε κρυοσυντήρηση τους. Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επίτευξη εγκυμοσύνης, μετά την απόψυξη και γονιμοποίηση των ωαρίων αυτών, όταν η κρυοσυντήρηση έχει γίνει με την μέθοδο της υαλοποίησης (vitrification), που είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος κρυοσυντήρησης.