10 υπέροχα χρόνια

10 ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το Εmbryolab γεννήθηκε πριν από μια δεκαετία (2004) χάρη στο διαχρονικό μεράκι των ιδρυτών επιστημόνων του, που οραματίστηκαν από κοινού τη δημιουργία μιας Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που θα διαφέρει από όλες τις άλλες, βάζοντας ένα λιθαράκι στην προαγωγή και εξέλιξη της επιστήμης. Το όραμα του Embryolab είναι ένα κράμα που συνδυάζει αρμονικά την ανθρώπινη ματιά και το αληθινό ενδιαφέρον για την αγωνία των συνανθρώπων μας με την ακόρεστη δίψα για μεθοδική έρευνα, τεκμηριωμένη γνώση και τη διαρκή επένδυση στην τεχνολογία.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας και δεσμευόμαστε να τιμούμε διαρκώς την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται από ολόκληρο τον κόσμο.Στον τομέα των κλινικών υπηρεσιών, βασική αρχή αποτελεί η εφαρμογή όλων των διαθέσιμων διαγνωστικών εργαλείων από διάφορες επιστήμες (π.χ. εμβρυολογία, γυναικολογία, γενετική, ανδρολογία, αιματολογία, ενδοκρινολογία, διαιτολογία, ανοσολογία, ψυχολογία). Σε συνδυασμό με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα επιτρέπουν τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας για τη διερεύνηση της υπογονιμότητας των ζευγαριών, των αιτίων που κρύβονται πίσω από αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής και τις καθ’ έξιν αποβολές. Επιπλέον, η ανοιχτή επικοινωνία και η συμβουλευτική του ζευγαριού σε συνεργασία πάντα με τον θεράποντα ιατρό του συντελούν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως παθολογίες σαλπίγγων, σύνδρομα πολυκυστικών ωοθηκών, ενδομητριώσεις, ινομυώματα κ.α.Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Embryolab που άλλαξαν τη ματιά στην επιστήμη της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα μας και στην Ευρώπη είναι η αγαστή συνεργασία του κλινικού με τον εργαστηριακό τομέα.

Κάποιοι από τους σημαντικότερους σταθμούς του εργαστηριακού τομέα του Embryolab είναι:

 • Αυστηρά ελεγχόμενο σύστημα καλλιέργειας. Στην κλασική γονιμοποίηση το σύστημα καλλιέργειας ελέγχεται αυστηρά από έμπειρο προσωπικό που διαθέτει εμπειρία από το 1992. Τα αποτελέσματα καταγράφονται συστηματικά στο πλαίσιο του προγράμματος ποιοτικού ελέγχου και διαρκούς βελτίωσης από την πρώτη μέρα ίδρυσης της Μονάδας.
 • Πρωτοπορία στην τεχνική της μικρογονιμοποίησης (ICSI). Το ανθρώπινο δυναμικό μας διαθέτει εμπειρία εφαρμογής από το 1995 που ξεπερνά τους 45.000 κύκλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Πρωτοποριακή εφαρμογή της τεχνικής μικροσκοπίας (IMSI). Το Embryolab δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα εργαστήρια στον κόσμο που υιοθέτησαν την τεχνολογία οπτικών συστημάτων μικροσκοπίας IMSI. Η τεχνική αυτή επιτρέπει την υπερμεγέθυνση των σπερματοζωαρίων διευκολύνοντας την επιλογή σπερματοζωαρίων, χωρίς μορφολογικές επιβαρύνσεις.
 • Ακριβείς μετρήσεις σπερμοδιαγράμματος. Στο σπερμοδιάγραμμα εξασφαλίζουμε την υψηλή ακρίβεια των μετρήσεων του σπέρματος με τη συμμετοχή σε σχήμα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου (UKNEQAS). Ταυτόχρονα διερευνώνται όλες οι πιθανές αιτίες που αφορούν στο σπέρμα και επηρεάζουν τις πιθανότητες σύλληψης.
 • Ανάλυση DFI. Ο προσδιορισμός του ποσοστού σπερματοζωαρίων με κατακερματισμένο γενετικό υλικό (DFI) γίνεται από ειδική κυτταρογενετίστρια στο Embryolab. Η ακρίβεια των μετρήσεων πιστοποιείται με σύστημα εξωτερικού ελέγχου (FertAid).
 • FISH σπέρματος. Η μέθοδος FISH σπέρματος εκτελείται στο Embryolab από εξειδικευμένη κυτταρογενετίστρια. Από το 2013 διοργανώνονται στο Embryolab διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στην συγκεκριμένη τεχνική, τα οποία παρακολουθούν επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο. Tο πρόγραμμα FISH σπέρματος συμμετέχει σε πιλοτικό σχήμα ελέγχου ποιότητας (CEQAS).
 • MICRO-TESE. Η επιτυχής εφαρμογή της τεχνικής MICRO-TESE συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της αζωοσπερμίας. Το ανθρώπινο δυναμικό του Embryolab διαθέτει εμπειρία από το 1995, με μεγάλο αριθμό περιστατικών αζωοσπερμίας και με υψηλά ποσοστά γονιμοποίησης & εμφύτευσης.
 • Καινοτόμος μέθοδος παρακολούθησης της καλλιέργειας των εμβρύων σε πραγματικό χρόνο. Το Embryoscope είναι ένα πρωτοποριακό μη επεμβατικό σύστημα καλλιέργειας και παρακολούθησης εμβρύων σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέπει την καλλιέργεια των εμβρύων σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα είναι δυνατή η παρακολούθηση της ανάπτυξής τους με σύστημα φωτογραφικών καμερών, χωρίς να απομακρυνθούν από τη θέση τους, όπως συμβαίνει με άλλα σύγχρονα μέσα καλλιέργειας. Επιπλέον, δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο ένα time-lapse video, με το οποίο μπορούν οι Εμβρυολόγοι να παρακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία της ανάπτυξής του έως το στάδιο της βλαστοκύστης. Με το καινοτόμο αυτό σύστημα, τα έμβρυα καλλιεργούνται αδιατάρακτα και παρακολουθούνται άμεσα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ώστε να επιλεχθούν τα καταλληλότερα για εμφύτευση, επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.
 • Το πρωτοποριακό σύστημα ιχνηλασιμότητας. Το σύστημα φωτογραφικής ταυτοποίησης Matcher διασφαλίζει απόλυτη ιχνηλασιμότητα σε όλα τα στάδια των διαδικασιών του Embryolab. Με τον τρόπο αυτό μηδενίζεται το περιθώριο λάθους.
 • Προηγμένη διαδικασία Υποβοηθούμενης Εκκόλαψης. Η διαδικασία της υποβοηθούμενης εκκόλαψης γίνεται εδώ και 10 χρόνια με τη χρήση ειδικού laser για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ακρίβεια και ασφάλεια, ενώ εφαρμόζεται δωρεάν σε όλα τα ζευγάρια με ιστορικό ανεπιτυχούς προσπάθειας εξωσωματικής.
 • Επιτυχημένο Πρόγραμμα Δωρεάς. Η δωρεά εμβρύων, ωαρίων και σπέρματος γίνεται κάτω από εξαιρετικά αυστηρές συνθήκες επιλογής συμβατού προφίλ δοτών και αφού ελεγχθούν τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά και οι ομάδες αίματος.
 • Λήψη ορχικού ιστού με τη μέθοδο της λεπτής βελόνας (FNA). Η μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2004 από ειδικό ουρολόγο.
 • Επιτυχημένο Πρόγραμμα Κρυοσυντήρησης. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων, εμβρυών, σπέρματος και ορχικού ιστού γίνεται με ειδικό σύστημα κρυοσυντήρησης που επιτρέπει τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Από το 2008 το Embryolab είναι μία από τις ελάχιστες μονάδες στον κόσμο που εφάρμοσε τη μέθοδο της υαλοποίησης (vitrification) σε ωάρια και έμβρυα εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετικά υψηλούς δείκτες επιβίωσης, γονιμοποίησης και εγκυμοσυνών. Η ασφάλεια της τράπεζάς μας και των πολύτιμων δειγμάτων που φιλοξενεί ελέγχεται συνεχώς με ειδικά ηλεκτρονικά μέσα.
 • Προεμφυτευτική Διάγνωση. Η προεμφυτευτική διάγνωση είναι η κορωνίδα των υπηρεσιών του Embryolab, καθώς συνδυάζει αρμονικά πολλές από τις ειδικότητες των ανθρώπων του. Στο Embryolab ασχολούμαστε ενεργά από το 2007, ενώ τα πολύ υψηλά ποσοστά εγκυμοσυνών καταγράφονται στην ευρωπαϊκή αρχή καταγραφής δεδομένων γονιμοποίησης με προεμφυτευτική διάγνωση. Ταυτόχρονα, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματά μας σε Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά, ενώ από το 2013 διοργανώνονται διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Embryolab Academy. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η συμβουλευτική που προκύπτει από την προεμφυτευτική διάγνωση επιτρέπει να προλαμβάνεται η κληρονόμηση γενετικών νοσημάτων, όπως της μεσογειακής αναιμίας.
 • Ορμονολογικό και Ανοσολογικό Εργαστήριο. Από τον αρχικό ορμονολογικό και ανοσολογικό έλεγχο έως και την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης στο Embryolab, οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι άμεσες, έγκαιρες και έγκυρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ συμμετέχουμε με επιτυχία σε Εθνικό Σχήμα Εξωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΕΑΠ).

Μια υπέροχη δεκαετία ολοκληρώνεται. Πιστεύουμε ότι ξεκινά μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα…

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!