Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική

Στο Embryolab η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων και επιστημών είναι μια ιδρυτική αρχή. Η καινοτόμα αυτή αντίληψη οδήγησε στην ένταξη ενός προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης στα ζευγάρια που κρίνεται ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά τους να αποκτήσουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής… ένα παιδί.

Επιπλέον, η παρουσία εξειδικευμένου ψυχολόγου στη Μονάδα, μάς επιτρέπει να αξιολογούμε και βάσει ψυχογραφικών παραμέτρων το προφίλ των δοτριών στο πλαίσιο δωρεάς εμβρύων και ωαρίων.

80 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ το ποσοστό 16–26% του γυναικείου πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες προσπαθεί να αποκτήσει παιδιά με ιατρική παρέμβαση. Το ποσοστό υπογονιμότητας στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό ανέρχεται σε 17%.

Οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σε όλα τα ζευγάρια είναι οι εξής:

– Ατομική Συμβουλευτική

– Συμβουλευτική Ζευγαριών

– Ομαδική Συμβουλευτική

– Καθοδήγηση Ζωής (Life Coaching)

– Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος


Ειδικοτερα

<Πολλοί άνθρωποι βιώνουν την υπογονιμότητα ως αποτυχία ενός ρόλου, μεταφράζοντάς την ως πρόκληση της θηλυκότητάς τους ή του ανδρισμού τους. Η υπογονιμότητα επιδρά σημαντικά στην αυτοεικόνα μας. Οι γυναίκες νιώθουν ότι είναι λιγότερο θηλυκές και ατελείς ως γυναίκες, ενώ οι άνδρες λιγότερο «άνδρες».

Η αδυναμία επίτευξης εγκυμοσύνης επιδρά στον προσωπικό, συζυγικό, κοινωνικό και επαγγελματικό τομέα της ζωής ενός ανθρώπου. Υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν τη σχέση ανάμεσα στο προσωπικό στρες και στην έκβαση της θεραπείας, καθώς επίσης και τις επιδράσεις του συζυγικού και κοινωνικού στρες.

Το Embryolab αναγνωρίζοντας ότι η ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση δυσκολιών, αλλά και στη βελτίωση της ψυχικής ισορροπίας, δημιούργησε το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής.

Το τμήμα της Ψυχολογικής/ Συμβουλευτικής Υποστήριξης δίνει έμφαση στην ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση σκέψεων και συναισθημάτων (π.χ. εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης και διαχείρισης αρνητικών σκέψεων) προάγοντας με το τρόπο αυτό θετικές ψυχοσωματικές αλλαγές. Οι συμβουλευτικές αυτές παρεμβάσεις που επικεντρώνονται στην έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων που σχετίζονται με την υπογονιμότητα φαίνεται πως δρουν θετικά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των υπογόνιμων ζευγαριών.

Μια ολιστική προσέγγιση είναι πιθανό να βελτιώσει ακόμη και τα αποτελέσματα της θεραπείας, να αυξήσει την ικανοποίηση, αλλά και να βοηθήσει στην ομαλή προσαρμογή των ζευγαριών στο αποτέλεσμα της προσπάθειας.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ EMBRYOLAB;
  • Γιατί το Embryolab διαθέτει από την ίδρυσή του έμπειρο και καταρτισμένο ψυχολόγο εντός της Μονάδας.
  • Γιατί το Embryolab παρέχει τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής στα ζευγάρια και τα άτομα που το εμπιστεύονται, δωρεάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.iperoxi


10xronia


dorise_oaria