Γενετική Συμβουλευτική

Στο Embryolab η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων και επιστημών είναι μια ιδρυτική αρχή. Η καινοτόμα αυτή αντίληψη οδήγησε στην ένταξη, εντός της Μονάδας, Εργαστηρίου Κυτταρογενετικής, καθώς και Τμήματος Γενετικής Συμβουλευτικής στα ζευγάρια που κρίνεται ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά τους να αποκτήσουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής… ένα παιδί.

Η γενετική συμβουλευτική είναι μια σύγχρονη επιστήμη που με τη βοήθεια εργαλείων μετρήσεων και ανάλυσης “ξεκλειδώνει” το DNA των ατόμων βοηθώντας τα να αποκτήσουν υγιή παιδιά, χωρίς να κληροδοτήσουν σε αυτά κληρονομικές ή μεταδοτικές ασθένειες. Με άλλα λόγια, η γενετική συμβουλευτική συμπληρώνει άριστα το παζλ της γονιμότητας όταν συνδυάζεται αρμονικά με την εμβρυολογία και τη γυναικολογία.

Αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό ενδιαφέρον ότι πλέον η συμβολή του τομέα της Γενετικής Συμβουλευτικής, με ερευνητική και κλινική τεκμηρίωση, κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η Γενετική Συμβουλή μπορεί να προσδιορίσει αποδεδειγμένα και, με πολύ υψηλή ακρίβεια, την πιθανότητα που έχει ένα ζευγάρι να αποκτήσει υγιές παιδί αξιοποιώντας την διαδικασία της προ-εμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η υπηρεσία γενετικής συμβουλευτικής παρέχεται εντός ελάχιστων μονάδων IVF στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ EMBRYOLAB;
  • Γιατί το Embryolab διαθέτει από την ίδρυσή του οργανωμένο Εργαστήριο Γενετικής εντός της Μονάδας και εξειδικευμένο γενετιστή.
  • Γιατί οι υπηρεσίες γενετικής ανάλυσης και συμβουλευτικής αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών που παρέχει η Μονάδα.
  • Γιατί το Embryolab Academy διοργανώνει συχνά διεθνή συνέδρια για θέματα γενετικής συμβουλευτικής, στα οποία συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να εκπαιδευθούν σε σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.
  • Γιατί η εφαρμογή Προεμφυτευτικής Διάγνωσης προϋποθέτει τη συμμετοχή εξειδικευμένου γενετιστή.iperoxi


10xronia


dorise_oaria