Έλεγχος Ενδομητρίου (EFT)

Η μέθοδος ελέγχου της λειτουργίας του ενδομητρίου, η οποία εφαρμόζεται στο Yale School of Medicine του Πανεπιστημίου του Yale, δείχνει να είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αξιολόγησης της δεκτικότητας του ενδομητρίου, προκειμένου να γίνει η επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Το ενδομήτριο είναι ο τελικός στόχος της όλης διαδικασίας της υποβοήθησης, γιατί εκεί εμφυτεύονται τα γονιμοποιημένα ωάρια. Για να επιτύχουμε μία υγιή εγκυμοσύνη θα πρέπει το ενδομήτριο να ακολουθεί φυσιολογική λειτουργία. Με τη βοήθεια του EFT (Endometrial Function Test), μπορούν να διαγνωστούν ενδεχόμενες διαταραχές στη λειτουργία του ενδομητρίου. Εφαρμόζοντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μπορούμε να επαναφέρουμε το ενδομήτριο στη φυσιολογική του λειτουργία, ώστε να επιτρέψουμε την ομαλή ανάπτυξη των εμβρύων στο κατάλληλο περιβάλλον.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να δώσει λύση σε ζευγάρια με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εμφύτευσης, σε επίπεδο εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και σε ζευγάρια που δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν εγκυμοσύνη, εφόσον έχουν αποκλειστεί άλλοι παράγοντες.


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ EMBRYOLAB;

To Embryolab είναι από τις πρώτες μονάδες στην Ελλάδα που εισήγαγε τη μέθοδο διερεύνησης EFT του Πανεπιστημίου του Yale. Η έγκαιρη διάγνωση διαταραχών της λειτουργίας του ενδομητρίου και η ορθή συμβουλευτική αναφορικά με τη θεραπευτική αγωγή έχουν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της θεραπείας.iperoxi


10xronia


dorise_oaria