Ειδικές Γενετικές και Κυτταρογενετικές Αναλύσεις

Στο Embryolab, η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων και επιστημών είναι μια ιδρυτική αρχή. Η καινοτόμα αυτή αντίληψη οδήγησε στην ένταξη, εντός της Μονάδας, Εργαστηρίου Κυτταρογενετικής, καθώς και Τμήματος Γενετικής Συμβουλευτικής στα ζευγάρια που κρίνεται ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά τους να αποκτήσουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής… ένα παιδί.

Η μετάδοση κληρονομικών νοσημάτων, από τους γονείς στο παιδί, αποτελούσε διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Από τη διάγνωση που σχετίζεται με ασθένειες γονιδιακού τύπου, μπορούν να επωφεληθούν ζευγάρια που και οι δύο είναι φορείς συγκεκριμένου γενετικού νοσήματος (π.χ. α & β Μεσογειακή αναιμία).

Ο έλεγχος για χρωμοσωμικές επιβαρύνσεις στα ωάρια ή/και τα σπερματοζωάρια αφορά στις αριθμητικές μεταβολές και στις δομικές αλλοιώσεις των χρωμοσωμάτων. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό έλεγχο, καθώς είναι γνωστό ότι οι πιθανότητες για χρωμοσωμικές επιβαρύνσεις (π.χ. Σύνδρομο Down) αυξάνονται με την ηλικία της γυναίκας.

Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις επιβαρύνσεων της δομής των χρωμοσωμάτων (αναστροφή ή μετατόπιση χρωμοσωμικού υλικού) που είναι ανεξάρτητες από την ηλικία. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ζευγαριών που, ο κάθε ένας ή και οι δύο μαζί, φέρουν κάποια χρωμοσωμική επιβάρυνση (όχι απαραίτητα την ίδια). Η επιβάρυνση αυτή, που δεν εκφράζεται στους ίδιους, ενδέχεται να οδηγεί σε καθ’ έξιν αποβολές ή σε επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το Embryolab είναι μία από τις ελάχιστες μονάδες στην Ελλάδα και τον κόσμο που αναλαμβάνει καθετοποιημένα, με επιστημονική αρτιότητα και ασφάλεια, τη διενέργεια γενετικών αναλύσεων όπως:

– καρυότυπος περιφερικού αίματος

– έλεγχος για κυστική ίνωση

– μικροελλείψεις του χρωμοσώματος Υ


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ EMBRYOLAB;
  • Γιατί το Embryolab είναι μία από τις ελάχιστες μονάδες, στην Ελλάδα & την Ευρώπη, που διαθέτει οργανωμένο κυτταρογενετικό εργαστήριο.
  • Γιατί το Embryolab διαθέτει από την ίδρυσή του εσωτερικά εξειδικευμένους γενετιστές μοριακούς βιολόγους.iperoxi


10xronia


dorise_oaria