Το Embryolab Academy στην Αγία Πετρούπολη

Το Embryolab Academy στην Αγία Πετρούπολη
18 Οκτ 2017

Η Ακαδημία  Embryolab ολοκλήρωσε για δευτερη συνεχή φορά, με επιτυχία,  εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσίας από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου 2017. Στα σεμινάρια συμμετείχαν επιστήμονες από όλη τη Ρωσία (Σιβηρία, Καύκασο, Ουράλια όρη, Λίμνη Βαϊκάλης) προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης.

Στα σεμινάρια έγινε αναλυτική αναφορά για:

  • τα νεότερα δεδομένα αυτής της πολύ δυναμικά εξελισσόμενης μεθόδου,
  • τα αναμενόμενα ποσοστά επιτυχίας,
  • τις ομάδες των ανθρώπων που αναμένεται να ωφεληθούν από την εφαρμογή της Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης.
  • τους προβληματισμούς που προκύπτουν από την εφαρμογή των προηγμένων μεθόδων Γενετικής Ανάλυσης.

Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον σχεδιασμό και εφαρμογή της τεχνικής της βιοψίας βλαστοκύστεων (εμβρύων 5ης ημέρας). Η τεχνική αυτή κερδίζει σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες διαθέσιμες τεχνικές που εφαρμόζονταν μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, καθώς φαίνεται ότι είναι πιο ασφαλής για τα έμβρυα.

Η κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc, Sr. Κλινική Εμβρυολόγος και Διευθύντρια του Embryolab,  με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση δήλωσε:  «Η Ακαδημία μας συμπληρώνει 4 χρόνια συνεχούς δράσης και παρουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπηρετεί πιστά τον πρωταρχικό της σκοπό, να συγκεντρώνει κοντά της επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να τους εκπαιδεύει σε νέες  μεθόδους Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής».

Share

Embryolab