Λευτέρης Μόρρου


Λευτέρης Μόρρου

Λευτέρης Μόρρου

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

O Λευτέρης Τ. Μόρρου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής με εξειδίκευση στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων, ζευγαριών, οικογενειών.

Τον Ιούλιο του 2008 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη από τη Γλασκώβη (Μ. Βρετάνια) όπου ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία 13 χρόνια.

Αποφοίτησε το 1999 από το Τμήμα της Ψυχολογίας των Εφαρμοσμένων Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Σκωτίας στη Μ. Βρετανία. Μέχρι το 2005 συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, στη Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Derby και στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Dundee.

Ταυτόχρονα, το διάστημα 2002-2003 εργάστηκε ως Κλινικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Σκωτία και από το 2004 έως 2007 στο Πανεπιστήμιο του Caledonian στη Σκωτία ως Κλινικός συνεργάτης – Λέκτορας στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική.

Τη χρονική περίοδο 2000-2002 εργάστηκε ως Ψυχολόγος της ΕNABLE Scotland, ενώ ταυτόχρονα με την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα την περίοδο 2002-2008, διετέλεσε Υπεύθυνος Κλινικός Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας – Εκπαιδευτής και επόπτης νέων θεραπευτών στο Νοσοκομείο Priory (Γλασκώβη και Λονδίνο) στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Μόρρου είναι Υπεύθυνος Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής του Embryolab.

 

Εξειδίκευση στη:
Ψυχολογική υποστήριξη ατόμων και ζευγαριών κατά τη διάρκεια θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Μείωση δυσφορίας στη σχέση του ζευγαριού λόγω υπογονιμότητας.
Αντιμετώπιση έντονων συναισθημάτων: ενοχής , θυμού, θλίψης ιδιαίτερα μετά από αποτυχημένες προσπάθειες

Ειδικά για γυναίκες:
Υπογονιμότητα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Παρένθετη μητρότητα
Δημιουργία οικογένειας με δωρεά ωαρίων/σπέρματος
Θέματα εγκυμοσύνης/ μητρότητας (ανησυχίες μελλοντικών μητέρων, ανησυχίες για τη στιγμή του τοκετού, ανησυχίες ανατροφής παιδιού)

Ειδικά για άντρες: 
Στυτική δυσλειτουργία (αδυναμία ανάπτυξης ή διατήρησης στύσης του πέους) λόγω άγχους και στρες.
Δημιουργία οικογένειας με δωρεά ωαρίων/σπέρματος

Επαγγελματικές Συμμετοχές
Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Γνωστικών Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπευτών
Μέλος της Ευρωπαικής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE)