Μαρίνου Στέλλα


Στέλλα Μαρίνου

Στέλλα Μαρίνου

Ειδικός Αναισθησιολόγος

Η  Στέλλα Μαρίνου  είναι  Αναισθησιολόγος  με ειδίκευση  στη Μαιευτική Αναισθησιολογία και την Επείγουσα Ιατρική. Έχει εξειδικευθεί στο Βιοϊατρικό Βελονισμό και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του οξέος και χρόνιου πόνου, των ψυχοσωματικών διαταραχών και της υπογονιμότητας.

Αποφοίτησε το 1999 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Semmelweis της Ουγγαρίας.

Το διάστημα 2000 -2001 πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου ως Υπεύθυνη Ιατρικού Κέντρου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής στη Χαλκιδική.

Το 2002 απέκτησε το Δίπλωμα Εξειδικευμένης Υποστήριξης Ζωής Ενηλίκων από το  Βρετανικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Από το 2002 έως το 2004 εργάστηκε στο Γ.Ν. Καβάλας στο πλαίσιο της ειδίκευσης στην Αναισθησιολογία και στη Θεραπεία Πόνου και ως Εκπαιδεύτρια στην Επείγουσα Ιατρική στο ΙΕΚ Καβάλας.

Το διάστημα 2004-2007 ολοκλήρωσε την ειδίκευση στην Αναισθησιολογία Ενηλίκων και Παίδων στο Γ.Ν.Θ. “Γ.Γεννηματάς”, στη Μαιευτική Αναισθησιολογία στο Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο”, ενώ στη Νευροχειρουργική και Καρδιοχειρουργική Αναισθησιολογία, καθώς και στην Εντατική Ιατρική και Θεραπεία Πόνου, ειδικεύθηκε στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Το 2008 έλαβε τον Τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας Αναισθησιολογίας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα απέκτησε το Δίπλωμα στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής στην Επείγουσα Τραυματιολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Χειρουργών (ACS) (2005),  Δίπλωμα στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη Αεραγωγού (2006). Από το 2005, ταυτόχρονα με την ειδίκευσή της, ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και το 2007 έλαβε το Δίπλωμα Ιατρικού Βελονισμού.

Το 2008 απέκτησε Δίπλωμα Ευρωπαϊκού Μετεκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Αναισθησιολογία (FEEA).

Την χρονική περίοδο 2008-2009 εργάστηκε ως Ειδικός Αναισθησιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, ενώ ταυτόχρονα το 2010, υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας, Εντατικής Ιατρικής και Θεραπείας Πόνου του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Το 2009 απέκτησε το Δίπλωμα στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής  στην Επείγουσα Παιδιατρική από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής και το 2010 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στο ίδιο αντικείμενο.

Από το 2011 έως σήμερα είναι Υπεύθυνη Ιατρείου Θεραπείας Πόνου και Βελονισμού στη Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η κα Μαρίνου είναι Μέλος του Αναισθησιολογικού Τμήματος του  Embryolab από το 2011.

Έχει παρουσιάσει εργασίες και μελέτες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Παρακολουθεί συστηματικά διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από τη θεραπεία πόνου και την υπογονιμότητα.