Δημήτρης Νικολαΐδης


Δημήτρης Νικολαΐδης

Δημήτρης Νικολαΐδης

Γενικός Διευθυντής, , M.Ed., Ph.D.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης είναι ο Γενικός Διευθυντής του Embryolab

Ο Δημήτρης Β. Νικολαΐδης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Ed) και Διδακτορικού στο Marketing & Management Επιχειρήσεων Αναψυχής και Υπηρεσιών από το Πανεπιστήμιο Temple, ΗΠΑ. Κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Embryolab, κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.  Από το 2010 έως τον Αύγουστο του 2017 ήταν Διευθυντής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου Sheffield, City College ενώ συνεχίζει να διδάσκει τα αντικείμενα Innovation and New Product Development, Managing Service Quality and Public Relations Strategies,

Παράλληλα, διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο Tilburg University της Ολλανδίας, στο πανεπιστήμιο SNSPA της Ρουμανίας καθώς και στο πανεπιστήμιο VUZF της Βουλγαρίας.  Κατά το παρελθόν δίδαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο New York College.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1992 ως Βοηθός Διευθυντή Ενημέρωσης και Στατιστικής στην επαγγελματική ομάδα μπάσκετ Philadelphia Sixers, συνέχισε ως ιδρυτής και Διευθυντής της Ελληνο-Αμερικανικής Ακαδημίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», εκπαιδευτικό ίδρυμα με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού μας (1992-1999) στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η επιστροφή του στην Ελλάδα έγινε μετά από πρόταση να αναλάβει διευθυντική θέση στον Όμιλο Εταιρειών Δ. Κοντομηνά (DEMCO), αρχικά ως εμπορικός-διοικητικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ (2000-01), στη συνέχεια ως Marketing Manager Β. Ελλάδος στην ΑLPHA Digital Synthesis (2002) και τέλος ως Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδος στην ALPHA Τηλεόραση (2002-10).  Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε 100 και πλέον σεμινάρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις, με περισσότερες από 2000 ώρες εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και ποιότητας υπηρεσιών, ανάπτυξης νέων προϊόντων και επικοινωνίας με τη μορφή Workshops.  Έχει 40 δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Marketing Club από το 2014.